Κανόνες

Κανόνες Συμμόρφωσης και Καλής Συμπεριφοράς για το Υπηρεσία Ζωντανού Βίντεο-Συνομιλίας

Έναρξη Βίντεο Συνομιλίας

Αποσκοπούμε να δημιουργήσουμε ένα άνετο περιβάλλον για τη ζωντανή επικοινωνία μεταξύ ανθρώπων. Χρησιμοποιώντας την υπηρεσία μας, μπορείτε να δείτε και να ακούσετε τους συνομιλητές σας σε ζωντανό βίντεο και να ανταλλάσσετε μηνύματα κειμένου μαζί τους.

Για να καταστήσουμε αυτήν την επικοινωνία ευχάριστη για όλους, ζητάμε από τους χρήστες μας να τηρούν τους απλούς κανόνες της συνομιλίας. Οι διαχειριστές μας επιβλέπουν τη συμμόρφωση με αυτούς τους κανόνες και αποκλείουν τους παραβάτες.

Χρησιμοποιώντας την υπηρεσία μας, συμφωνείτε να τηρείτε τους παρακάτω κανόνες συνομιλίας. Παρακαλούμε να σταματήσετε να χρησιμοποιείτε την υπηρεσία εάν δεν μπορείτε να συμμορφωθείτε με αυτούς τους κανόνες.

 1. Ευγένεια και αποφυγή προσβολών:
  • Απαγορεύεται η χρήση υβριστικών λέξεων.
  • Απαγορεύεται η προσβολή ή αγενής συμπεριφορά προς τους συνομιλητές σας.
  • Απαγορεύεται η επίδειξη χειρονομιών που θεωρούνται υβριστικές (π.χ. κίνηση μέσων δακτύλων).
  • Απαγορεύεται κάθε διακριτική συμπεριφορά με βάση τη φυλή, τη θρησκεία, την εθνικότητα, το φύλο, την ηλικία, την εμφάνιση κ.ά.
  • Απαγορεύεται η χρήση τρίτων λογισμικών (πρόσθετα, προσθήκες, bots, προγράμματα κ.λπ.) που να τροποποιούν τη λειτουργικότητα της υπηρεσίας, να προκαλούν βλάβη σε άλλους χρήστες ή να παραβιάζουν τα δικαιώματά τους.
  • Απαγορεύεται η απειλή των συνομιλητών με οποιονδήποτε τρόπο.
 2. Αποφυγή πράξεων που μπορεί να θεωρηθούν υβριστικές:
  • Απαγορεύεται η εμφάνιση γυμνού ή με εσώρουχα.
  • Απαγορεύεται να κρύβετε το πρόσωπό σας ενώ εμφανίζετε το γυμνό σώμα σας.
  • Απαγορεύεται η κατεύθυνση της κάμερας προς οποιοδήποτε μέρος του σώματος κάτω από το στήθος (συμπεριλαμβανομένης της κοιλιάς, του καβάλου, των ποδιών, των δαχτύλων κ.λπ.), ακόμα και αν είναι καλυμμένα με ρούχα ή αν ανήκουν σε άλλο άτομο.
  • Απαγορεύεται η επίδειξη οποιουδήποτε προσωπικού ερωτικού μέρους του σώματος.
  • Απαγορεύεται η κατεύθυνση της κάμερας προς τα χείλη, η κίνηση της γλώσσας ή το γλείψιμο των χειλιών.
  • Απαγορεύεται η επίδειξη οποιασδήποτε προσωπικής περιοχής του σώματος, ακόμα και αν είναι καλυμμένη με ρούχα ή κρυμμένη πίσω από κάποιο αντικείμενο.
  • Απαγορεύεται η προσφορά “εικονικού σεξ” στους συνομιλητές σας.
  • Απαγορεύεται η αποστολή emoji (γέλια ή συνδυασμοί emoji) που μπορεί να υπονοούν σεξουαλική σημασία λόγω του περιεχομένου ή της συνήθους ερμηνείας (π.χ. μελιτζάνα και σταγόνες νερού κ.λπ.).
  • Απαγορεύεται η χρήση λέξεων ή εκφράσεων που συνδέονται με σεξουαλικά προκλητικό λεξιλόγιο ή μπορεί να υπονοούν υβριστική σημασία (π.χ. “κάκι”, “πσι” κ.λπ.).
  • Απαγορεύεται να ζητάτε από τους συνομιλητές σας να ξενυχτήσουν ή να επιδείξουν οποιαδήποτε προσωπική περιοχή του σώματος ή το σύνολο του σώματος κάτω από το στήθος.
 3. Απαγόρευση ροής εξωτερικής ή τροποποιημένης εικόνας:
  • Απαγορεύεται η κατεύθυνση της κάμερας προς τηλεόραση, υπολογιστή, τηλέφωνο, tablet, οθόνη αυτοκινήτου ή οποιαδήποτε άλλη συσκευή, ανεξάρτητα από την εικόνα που εμφανίζεται εκεί.
  • Απαγορεύεται η κατεύθυνση της κάμερας προς οποιεσδήποτε φωτογραφίες, εικονογραφήσεις ή σχέδια, ανεξάρτητα από το περιεχόμενο που απεικονίζουν.
  • Απαγορεύεται η κατεύθυνση της κάμερας προς οποιαδήποτε εκτυπωμένα, χειρόγραφα ή άλλα κείμενα, ανεξάρτητα από τη σημασία τους.
  • Απαγορεύεται η χρήση προσομοιωτών κάμερας ή άλλων μεθόδων για την αντικατάσταση, τροποποίηση ή παραμόρφωση της ζωντανής ροής βίντεο σας, συμπεριλαμβανομένων φίλτρων λογισμικού, οπτικών εφέ, μάσκων λογισμικού και εικονικών αβατάρ.
 4. Απαγόρευση διαφήμισης και ανεπιθύμητων μηνυμάτων:
  • Απαγορεύεται η ροή εικόνων ή η αποστολή μηνυμάτων με διαφημιστικό ή προωθητικό περιεχόμενο.
  • Απαγορεύεται η αποστολή οποιωνδήποτε συνδέσμων, συμπεριλαμβανομένων συνδέσμων προς βίντεο ή κοινωνικά προφίλ.
  • Απαγορεύεται η μαζική αποστολή μηνυμάτων ή η αποστολή του ίδιου μηνύματος σε μεγάλο αριθμό χρηστών.
  • Απαγορεύεται η ζήτηση από τους συνομιλητές σας να πραγματοποιήσουν οποιεσδήποτε διαδικτυακές ενέργειες (να κάνουν like, να εγγραφούν, να συμμετάσχουν σε ψηφοφορία ή δημοσκόπηση, να επισκεφθούν ιστοσελίδες κ.λπ.).
 5. Διαδικασίες καταγγελιών:
  • Όπως και οποιοσδήποτε άλλος χρήστης της υπηρεσίας μας, μπορείτε να υποβάλετε καταγγελία (αναφορά) κατά του συνομιλητή σας. Μαζί με την καταγγελία, οι διαχειριστές μας λαμβάνουν μια στιγμιότυπη φωτογραφία του βίντεο του συνομιλητή σας και του μηνύματός του (αν υπάρχει). Οι διαχειριστές ελέγχουν κάθε καταγγελία για πιθανή παραβίαση και αποφασίζουν αν απαιτείται αποκλεισμός του συνομιλητή από την βίντεο-συνομιλία. Οι διαχειριστές επιβλέπουν τις καταγγελίες των χρηστών 24/7, συμπεριλαμβανομένων και των Σαββατοκύριακων και των αργιών.
  • Το σύστημά μας αυτόματα αποκλείει οποιονδήποτε χρήστη που λαμβάνει πολλές καταγγελίες σε σύντομο χρονικό διάστημα. Αυτό βοηθά στην αναγνώριση παραβιάσεων που δυσκολεύονται να ανιχνευθούν αλλιώς. Το σύστημα λαμβάνει υπόψη πολλούς παράγοντες που αποκλείουν τυχαίους ή αδικαιολόγητους αποκλεισμούς.
  • Χρησιμοποιώντας την υπηρεσία μας, αποδέχεστε τις ισχύουσες διαδικασίες καταγγελιών μας. Θυμηθείτε ότι και άλλοι χρήστες μπορούν να υποβάλουν καταγγελίες κατά σας, που μπορεί να οδηγήσουν σε αυτόματο αποκλεισμό.
 6. Περιορισμοί ηλικίας:
  • Για να χρησιμοποιήσετε την υπηρεσία μας, πρέπει να θεωρείστε ενήλικας (να έχετε φτάσει την ηλικία της πλήρης ενηλικίωσης) σύμφωνα με τους νόμους της χώρας σας.
  • Εάν θεωρείστε ανήλικος σύμφωνα με τους νόμους της χώρας σας, δεν πρέπει να χρησιμοποιήσετε την υπηρεσία μας, ακόμα και με την άδεια ή την επίβλεψη των γονιών ή του νόμιμου κηδεμόνα σας.
  • Εάν δείτε ένα παιδί στην βίντεο-συνομιλία, παρακαλούμε να υποβάλετε καταγγελία στους διαχειριστές μας, ώστε να μπορούν να αντιδράσουν γρήγορα και να αποκλείσουν το ανήλικο άτομο από την υπηρεσία.

Οραματισμός μας και Συστάσεις Στον οραματισμό μας, ο παράδειγμα χρήστη της υπηρεσίας μας είναι ένας ευγενικός, ανοιχτόκαρδος και φιλικός άνθρωπος που πάντα συμπεριφέρεται με σεβασμό και δεν προσβάλλει άλλους ανθρώπους. Αυτή η προσέγγιση καθοδηγεί τη διαδικασία της διαχείρισης.

Οι ακόλουθες κατευθυντήριες γραμμές θα σας βοηθήσουν να απολαύσετε την καλύτερη εμπειρία και να αποφύγετε δυσάρεστες καταστάσεις κατά τη χρήση της βίντεο-συνομιλίας.

Διατηρήστε το πρόσωπό σας ορατό. Οι χρήστες μας θέλουν να βλέπουν με ποιον μιλούν. Μην καλύπτετε το πρόσωπό σας και βεβαιωθείτε ότι είναι ορατό στο πλαίσιο της κάμερας. Εάν δεν αισθάνεστε άνετα να εμφανίζεστε, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε άλλες πλατφόρμες που επιτρέπουν συνομιλία χωρίς βίντεο. Να γνωρίζετε ότι το να κρύβεστε το πρόσωπό σας ενώ βλέπετε άλλους είναι άδικο για τους συνομιλητές σας.

Ενεργοποιήστε το φως. Οι χρήστες μας αναμένουν να βλέπουν ο ένας τον άλλον καθαρά στη βίντεο-συνομιλία. Το σκοτάδι δεν διευκολύνει την κατάλληλη επικοινωνία, επομένως παρακαλούμε χρησιμοποιείτε τη βίντεο-συνομιλία σε ένα καλά φωτισμένο περιβάλλον. Έχετε αρκετό χρόνο να ρυθμίσετε την κάμερα και να βρείτε το καλύτερο φως και γωνία πριν ξεκινήσετε τη συνομιλία.

Εμφανιστείτε καλά ντυμένοι. Η βίντεο-συνομιλία είναι μια δημόσια χώρα και θα πρέπει να φαίνεστε σαν να βρίσκεστε ανάμεσα σε άλλους ανθρώπους ή σε μια δημόσια εκδήλωση. Θυμηθείτε ότι επισκέπτεστε τη βίντεο-συνομιλία, οι χρήστες μας δεν σας επισκέπτονται στο σπίτι σας. Μην απελάσετε το πουκάμισό σας ή να παραμένετε με εσώρουχα, ακόμα κι αν είναι ζεστό. Είναι λογικό ότι άλλοι άνθρωποι μπορεί να μην το ανέχονται και μπορείτε να αποκλειστείτε.

Προσέξτε τι πιάνετε στην κάμερα. Όταν χρησιμοποιείτε τη βίντεο-συνομιλία, μπορείτε να μεταβείτε από την μπροστινή (selfie) στην πίσω κάμερα (ανάλογα με τον τύπο της συσκευής). Σιγουρευτείτε ότι δεν απεικονίζετε απαγορευμένα αντικείμενα ή καταστάσεις με καμία από τις δύο κάμερες. Παρακαλούμε βεβαιωθείτε να αποκλείσετε από την προβολή οτιδήποτε απαγορεύεται από τους κανόνες, ειδικά πριν από την εναλλαγή στην πίσω κάμερα. Μην υπερβολική χρήση της πίσω κάμερας και αποφεύγετε να δείχνετε το περιβάλλον σας ή να κατευθύνετε την κάμερα προς άλλα άτομα από απόσταση. Σε περιπτώσεις από κοντά επικοινωνίας, αυτό είναι περιττό και μπορείτε ακούσια να παραβιάσετε τους κανόνες. Αντ’ αυτού, επιτρέψτε στον συνομιλητή σας να σας βλέπει τη μεγαλύτερη μέρος του χρόνου.

Όχι δεύτερο χέρι streaming. Αποφύγετε να κατευθύνετε την κάμερα προς τηλεόραση, υπολογιστή, laptop ή οποιαδήποτε άλλη οθόνη συσκευής – ακόμα κι αν νομίζετε ότι συμβαίνει κάτι συναρπαστικό εκεί. Άφηστε τους ανθρώπους να παρακολουθούν τηλεόραση ή βίντεο στο διαδίκτυο μόνοι τους, οποτεδήποτε και όπου επιθυμούν, αλλά όχι στην βίντεο-συνομιλία μας.

Μην μεταδίδετε βίντεοπαιχνίδια. Η απαγόρευση της μετάδοσης αφορά επίσης τα βιντεοπαιχνίδια. Υπάρχουν πολλές άλλες διαδικτυακές πλατφόρμες όπου οι χρήστες μας μπορούν να μεταδώσουν τα παιχνίδια τους ή να ακολουθήσουν δημοφιλείς streamers. Στην βίντεο-συνομιλία μας, η χρήση περιορίζεται αποκλειστικά σε αντιμετώπιση πρόσωπο-προς-πρόσωπο και όχι σε παρακολούθηση ή μετάδοση παιχνιδιών.

Να μην χρησιμοποιείτε την βίντεο-συνομιλία σε τουαλέτες ή μπάνια. Αυτοί είναι προορισμένοι χώροι προσωπικής υγιεινής. Οι άνθρωποι τείνουν να ερμηνεύουν διαφορετικά τις ενέργειές σας εκεί σε σύγκριση με το να βρίσκεστε σε άλλα δωμάτια.

Η παραβίαση είναι πάντα παραβίαση. Δυστυχώς, αυτό ισχύει ακόμα και αν συμβεί κατά λάθος. Είναι αδύνατο να επαληθεύσουμε αν ο χρήστης παραβίασε τους κανόνες κατά λάθος ή εσκεμμένα. Επομένως, οι διαχειριστές μας αντιδρούν στην παραβίαση και όχι στους λόγους της, διότι είναι αδύνατο να προσδιοριστούν αντικειμενικά οι αιτίες. Για παράδειγμα, εάν ατύχημα πέσετε τη συσκευή σας και η κάμερα καταγράψει κάτι απαγορευμένο, θα θεωρηθεί πάντα παράβαση.

Ακόμα και η παροδική κακοποίηση μπορεί να οδηγήσει σε αποκλεισμό. Η σοβαρότητα της παράβασης δεν εξαρτάται από τη διάρκεια της. Δεν έχει σημασία αν διαρκεί μόνο μια δευτερόλεπτη ή ακόμη και λίγα λεπτά. Επομένως, είναι σημαντικό να είστε προσεκτικοί και επί τούτου ενήμεροι για τις δραστηριότητές σας όταν χρησιμοποιείτε την βίντεο-συνομιλία μας.

Βεβαιωθείτε ότι η κάμερά σας λειτουργεί. Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε τη βίντεο-συνομιλία με μια ελαττωματική ή απενεργοποιημένη κάμερα. Όταν οι συνομιλητές σας δεν μπορούν να σας δουν, η εμπειρία τους υποφέρει. Αυτό δεν πρέπει να συμβεί, ειδικά λόγω ενός ελαττωματικού περιφερειακού σας.

Μην παραχωρείτε τη συσκευή σας σε άλλους όταν χρησιμοποιείτε τη βίντεο-συνομιλία. Μην αφήνετε άλλα άτομα να χρησιμοποιούν τη βίντεο-συνομιλία στη συσκευή σας χωρίς τη συναίνεσή σας ή αν δεν είστε βέβαιοι αν είναι εξοικειωμένοι με τους κανόνες της. Εσείς είστε ο μόνος υπεύθυνος για το περιεχόμενο που μεταδίδεται από τη συσκευή σας στη βίντεο-συνομιλία. Κάθε παράβαση που προκαλείται από τον φίλο σας, ένα συγγενή ή οποιονδήποτε άλλον στη συσκευή σας θεωρείται δική σας.

Σκεφτείτε πριν ενεργήσετε. Εάν ο συνομιλητής σας σας ζητά να κάνετε κάτι ή αναμένει μια συγκεκριμένη ενέργεια ή απάντηση από εσάς, σκεφτείτε αν αυτό παραβιάζει τους κανόνες. Είναι στο συμφέρον σας να αποφύγετε κάθε προκαλούμενη ενέργεια που μπορεί να οδηγήσει σε αποκλεισμό.

Αποσυνδεθείτε όταν χρειάζεται να φύγετε. Μην αφήνετε τη βίντεο-συνομιλία να παραμείνει συνδεδεμένη εάν χρειάζεται να φύγετε, ακόμα και για μια σύντομη στιγμή. Αποφύγετε να αφήσετε τους συνομιλητές σας να κοιτάζουν την οροφή ή τους άδειους τοίχους. Αποσυνδεθείτε πριν ασχοληθείτε με κάτι άλλο (απάντηση σε κλήση, ανοίγμα πόρτας κλπ.).

Μην ανταποκρίνεστε με “μάτι αντί για μάτι”. Το προηγμένο σύστημα αναφοράς μας βοηθά τους διαχειριστές να ανταποκρίνονται άμεσα σε παραβιάσεις και αποκλείει τους παραβάτες των κανόνων. Παρακαλούμε υποβάλλετε συνεπώς αναφορές για τους παραβάτες, αλλά μην ανταποκρίνεστε με προσβολή. Οι διαχειριστές μας εξετάζουν κάθε περίπτωση ξεχωριστά, χωρίς να ανατρέχουν στους λόγους. Συνεπώς, είστε υπεύθυνος για κάθε ακατάλληλη ανταπόκριση και μπορείτε να αποκλειστείτε.

Να είστε προσεκτικοί και να φροντίζετε την ιδιωτικότητά σας. Μην μοιράζεστε προσωπικές πληροφορίες ή ευαίσθητα ή ιδιωτικά δεδομένα με τον συνομιλητή σας εκτός αν είστε πλήρως ενημερωμένος για τους σχετικούς κινδύνους και έτοιμος να αναλάβετε πλήρη ευθύνη για τις συνέπειες της κοινοποίησης. Τέλος, πάντα να είστε προσεκτικοί όταν κανονίζετε μια συνάντηση με κάποιον που μόλις γνωρίσατε στη βίντεο-συνομιλία.

Αλλαγές και αναθεωρήσεις Διατηρούμε το δικαίωμα να αλλάξουμε, να αναθεωρήσουμε ή να τροποποιήσουμε οποιοδήποτε μέρος αυτών των κανόνων ανά πάσα στιγμή χωρίς προηγούμενη ειδοποίηση. Είναι ευθύνη σας να ελέγχετε τους κανόνες περιοδικά για αλλαγές. Μπορείτε να μελετήσετε τους κανόνες πριν χρησιμοποιήσετε την υπηρεσία (πριν ξεκινήσετε μια σύνδεση στη βίντεο-συνομιλία). Με την έναρξη μιας σύνδεσης, επιβεβαιώνετε την αποδοχή αυτών των αλλαγών.

Έναρξη Βίντεο Συνομιλίας

Scroll to Top